CAMPING & APARTMENTS ZIP

OKOLINA

Kremanski proroci

U samim Kremnima mogu se organizovati šetnje po stazama i proplancima radi razgledanja i uživanja u posebnim pejzažima. Kremna su posebno poznata po kremanskim prorocima i na putu za Taru (3km od objekta) nalazi se Spomen kuća kremanskih proroka otvorena za posetioce.

 

Poznata mesta za obilazak

Veoma povoljan položaj Kremana omogućava obilazak poznatih mesta, izletišta i drugih sadržaja. Tu su Mokra Gora, iz koje polazi voz uskog koloseka Ćira koji prolazi kroz čuvenu Šargansku osmicu, zatim Drvengrad, koji je izgradio poznati filmski reditelj Emir Kusturica. U blizini je i Višegrad gde se nalazi čuveni Most na Drini, koji je sagadio Mehmed Paša Sokolović, kao i kompleks Kamengrad – Andrićgrad.

Manastir Rača

Na ulasku u Bajinu Baštu nalazi se manastir Rača, zadužbina kralja Dragutina, u kome je bila čuvena račanska prepisivačka škola, a sada sa obnovljenom riznicom.

Vidikovac

Neposredno uz objekat počinje podnožje Tare na kojoj se nalazi više posebnih retkosti. Najznačajnije je veštačko jezero na Zaovinama gde se voda izbacuje iz reke Drine na planinu i čini reverzibilnu hidrocentralu. U mestu Mitrovac nalazi se stanište Pančićeve omorike i najlepši vidikovac u Srbiji, a i šire – Banjska stena. Silaskom sa Tare prema jezeru Perućac i Bajinoj Bašti vidi se lepota reke Drine.

Zlatibor

Na drugoj strani od Kremana na udaljenosti od 30km nalazi se planina Zlatibor sa svim svojim posebnostima. To je najposećenije turističko mesto u Srbiji sa nizom zanimljivosti.
U blizini Zlatibora nalazi se skijalište Tornik……

CAMPING & APARTMENTS ZIP

Kremna
Telefon: +38131 380 86 30
Whats app /Viber: +38165 380 86 30
Mail: info@camping-zip.com

Početna
O nama
Kampovanje
Apartmani
Sadržaj
Usluge
Cenovnik
Okolina
Kontakt